*Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 83409 – 02/08/2018. Ο αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.
Συστατικά
Κεκαθαρμένο ύδωρ, γλυκαντική ουσία: ξυλιτόλη, γαλακτοματωποιητής:λεκιθίνη ηλίανθου μη γεννετικά τροποποιημένου (Νon GMO), υγραντικό μέσο:γλυκερόλη, αιθυλική αλκοόλη <3,2%, αντιοξειδωτικό: βιταμίνη C (ως ασκορβικό νάτριο), βιταμίνη Β3 (ως pyridine-3-carboxylic acid), ινοσι- τόλη, συντηρητικό:σορβικό κάλιο, βιταμίνη Β5 (ως παντοθενικό ασβέστιο), χολίνη, άρωμα: ανανά, παρα-αμινοβενζοϊκό οξύ (ΡΑΒΑ), βιταμίνη Β2 (ως ριβοφλαβίνη), βιταμίνη Β1 (ως θειαμίνη HCI), βιταμίνη Β6 (ως 5-φωσφορική πυριδοξάλη), βιταμίνη Β9 (ως methylfolate), βιταμίνη Β7 (ως D- Βιοτίνη), Β12 (ως Υδροξυκοβαλαμίνη HCl), αντιοξειδωτικό: βιταμίνη Ε ως d-άλφα- τοκοφερόλη).
Ιδιότητες
• Η Θειαμίνη (βιταμίνη Β1) συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, στη φυσιολογική
λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς.
• Η Ριφοβλαβίνη (βιταμίνη Β2) συμβάλλει στη παραγωγή ενέργειας, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των βλεννογόνων, συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό του σιδήρου, στη προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.
• Η Νιασίνη (βιταμίνη Β3) συμβάλλει στη παραγωγή ενέργειας, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης
• Το Παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5) συμβάλλει στη παραγωγή ενέργειας, στη φυσιολογική σύνθεση και μεταβολισμό των στεροειδών ορμονών, της βιταμίνης D και ορισμένων νευροδιαβιβαστών, συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στη φυσιολογική νοητική επίδοση
• Η πυριξοδίνη (βιταμίνη Β6) συμμετέχει στον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη σύνθεση των νουκλεϊκών οξέων (DNA & RNA), στο μεταβολισμό των τροφών (πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, λίπη), στη μείωση των επιπέδων της ομοκυστεϊνης
• Η Βιοτίνη (βιταμίνη Β7) συμμετέχει στο μεταβολισμό των τροφών (πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, λίπη) στην φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων, στη παραγωγή των λιπαρών οξέων, στη μείωση του σμήγματος στο δέρμα.
• Το φολικό οξύ (βιταμίνη Β9 ή φυλλικό οξύ) συμβάλλει στην αιμοποίηση, στην ανάπτυξη του μητρικού ιστού κατά την εγκυμοσύνη, στη φυσιολογική σύνθεση των αμινοξέων, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στο μεταβολισμό της ομοκυστεϊνης. Επίσης διαδραματίζει ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης
• Η Β12 συμβάλλει στη μείωση της κούρασης, στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού μέσω του μεταβολισμού της ομοκυστεϊνης, στη φυσιολογική παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
• Η Ινοσιτόλη συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος και συμβάλλει στην πρόληψη της αρτηριοσκλήρυνσης.
• Η Χολίνη συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης, στο
φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων, στη διατήρηση της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας
Πηγές
• Θειαμίνη (Β1): φυλλώδη πράσινα λαχανικά, μπιζέλια, φακές
• Ριφοβλαβίνη (Β2): Γαλακτοκομικά προϊόντα, κοτόπουλο, ψάρι, αυγά
• Νικοτιναμίδιο (Β3): Κοτόπουλο, γαλοπούλα, σολωμός, ψάρια
• Φολλικό οξύ: Φυλλώδη πράσινα λαχανικά, φρούτα και λοιπά λαχανικά • Β-12: Οστρακοειδή, μοσχάρι, ψάρια
• Β-6: Πουλερικά, θαλασσινά, μπανάνες, πράσινα φυλλώδη λαχανικά
• Βιοτίνη: Συκώτι, κρόκοι αυγών, σολωμός, χοιρινό, αβοκάντο
• Παντοθενικό οξύ: Γλυκοπατάτες, φακές, μπιζέλια
• Χολίνη: Συκώτι, αυγά, κουνουπίδι, μανιτάρια
• Ινοσιτόλη: Φασόλια, εσπεριδοειδή, πεπόνι
• Παρα-αμινο-βενζοϊκό οξύ: Συκώτι, νεφρά, γιαούρτι, δημητριακά ολικής άλεσης.