Η κανέλα χρησιμοποιείται αιώνες τώρα στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για την αντιμετώπιση ασθενειών, όπως η γρίπη και η δυσπεψία. Το ευωδιαστό μπαχαρικό περιέχει ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγγάνιο και ο φλοιός του περικλείει διάφορα θεραπευτικά αιθέρια έλαια. Αποστάζεται από τον εσωτερικό φλοιό και τα φύλλα του θάμνου, ο οποίος φύεται στην Αν. Ινδία και Ινδονησία. Έχει δυνατό, ζεστό, γλυκό άρωμα και πρέπει να αραιώνεται καλά γιατί ερεθίζει το δέρμα. Τονώνει το κυκλοφορικό, αναπνευστικό και πεπτικό σύστημα. Ιδανικό για ψείρες και ψώρα. Επειδή όμως η κανέλα δεν περιορίζει τις δυνατότητές της, όταν συνδυαστεί με συστατικά όπως το ελαιόλαδο και η καστανή ζάχαρη, μπορεί να κάνει κυριολεκτικά θαύματα στον τομέα της ομορφιάς και όχι μόνο.