Η κανέλα χρησιμοποιείται αιώνες τώρα στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για την αντιμετώπιση ασθενειών, όπως η γρίπη και η δυσπεψία. Το ευωδιαστό μπαχαρικό περιέχει ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγγάνιο και ο φλοιός του περικλείει διάφορα θεραπευτικά αιθέρια έλαια. Αποστάζεται από τον εσωτερικό φλοιό και τα φύλλα του θάμνου, ο οποίος φύεται στην Αν. Ινδία και Ινδονησία. Έχει δυνατό, ζεστό, γλυκό άρωμα και πρέπει να αραιώνεται καλά γιατί ερεθίζει το δέρμα. Τονώνει το κυκλοφορικό, αναπνευστικό και πεπτικό σύστημα. Ιδανικό για ψείρες και ψώρα. Επειδή όμως η κανέλα δεν περιορίζει τις δυνατότητές της, όταν συνδυαστεί με συστατικά όπως το ελαιόλαδο και η καστανή ζάχαρη, μπορεί να κάνει κυριολεκτικά θαύματα στον τομέα της ομορφιάς και όχι μόνο.
Προερχόμενο από την Ασία, το μανταρίνι (Citrus reticulata) είναι το πιο γλυκό από όλα τα εσπεριδοειδή. Μικρότερο σε μέγεθος και με λεπτότερη φλούδα το απολαμβάνουμε αρκετά στη χώρα μας. Το αιθέριο έλαιό του είναι ήπιο, γλυκό και χαλαρωτικό. Αποτελείται από d- λεμονίνη, γάμμα-τερπινένιο, άλφα και βήτα πινένιο και μυρκένιο. Αυτά τα ενεργά συστατικά φέρουν μαζί τους πολλά οφέλη για την υγεία μας. Το αιθέριο έλαιο μανταρινιού παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκε στην Κινέζικη ιατρική και στην Ayurveda, για να ηρεμεί το νου, να χαλαρώνει το σώμα και να διευκολύνει τον ύπνο. Σε σύγχρονες έρευνες, το έλαιο μανταρινιού στην αρωματοθεραπεία έχει βρεθεί ότι κατέχει καταπραϋντικές και αντιστρεσογόνες ιδιότητες. Σε πειράματα που σχεδιάστηκαν για να μιμηθούν τη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή και την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, το έλαιο μανταρινιού βοήθησε τα εργαστηριακά ποντίκια, μειώνοντας τα συμπτώματα άγχους.