banner

Viogenesis ProbioMix 16 10 κάψουλες

Μείγμα γαλακτοβάκιλλων & μπιφιντοβακτηρίων περιεκτικότητας 60 δις ανά κάψουλα με 16 στελέχη φιλικών βακτηρίων
Brand: VIOGENESIS
Barcode: 4260006580890
Διαθεσιμότητα: Out of stock
10,00€
7,50€

Περιγραφή

Μείγμα γαλακτοβάκιλλων & μπιφιντοβακτηρίων περιεκτικότητας 60 δις ανά κάψουλα με 16 στελέχη φιλικών βακτηρίων.

Ειδική επεξεργασία σε κενό, με απόλυτη εξασφάλιση σταθερότητας στη ποιότητα και στη δραστικότητα των φιλικών βακτηρίων μέχρι τη στιγμή της κατανάλωσης.

Συμβάλλουν διατροφικά στη διατήρηση της υγείας του μικροβιώματος και ενισχύουν την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Περιέχει στελέχη τα οποία παρέχουν εξειδικευμένη δράση και σπάνια απαντώνται στα συμβατικά σκευάσματα προβιοτικών.

 

Μορφή: 10 κάψουλες.

Συνιστώµενη δοσολογία: 1 κάψουλα την ηµέρα µε λίγο νερό ή άλλο ρόφηµα.

Συστατικά: μείγμα γαλακτοβάκιλλων (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus brevis, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus rhamnosus), υλικό πλήρωσης μικροκρυσταλλική κυτταρίνη, κέλυφος κάψουλας υδροξυπροπυλοµεθυλοκυτταρίνη, μείγμα μπιφιντοβακτηρίων (Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum)

 

Μείγμα φιλικών βακτηρίων ανά κάψουλα 200 mg
Μείγμα γαλακτοβάκιλλων 135 mg (40,5 δις CFU)*
Lactobacillus acidophilus  
Lactobacillus plantarum  
Lactobacillus casei  
Lactobacillus paracasei  
Lactobacillus bulgaricus  
Lactobacillus brevis  
Lactobacillus reuteri  
Lactobacillus salivarius  
Lactobacillus fermentum  
Lactobacillus gasseri  
Lactobacillus rhamnosus  
Μείγμα μπιφιντοβακτηρίων 65 mg (19,5 δις CFU)*
Bifidobacterium lactis  
Bifidobacterium bifidum  
Bifidobacterium breve  
Bifidobacterium infantis  
Bifidobacterium longum  

*(Οι πληροφορίες αφορούν τη στιγμή της γέμισης της κάψουλας)

 

 

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777

16 ΣΤΕΛΕΧΗ ΦΙΛΙΚΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ

Lactobacillus acidophilus
Είναι ένα είδος ωφέλιμου βακτηρίου. Το όνομά του δίνει μια ένδειξη για το τι παράγει – γαλακτικό οξύ. Το κάνει αυτό παράγοντας ένα ένζυμο που ονομάζεται λακτάση. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης (χορηγούμενο μαζί με άλλο προβιοτικό), προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τη διάρροια, βελτιώνει τα συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία και την πρόληψη των κολπικών λοιμώξεων, μπορεί να προλαμβάνει και να μειώνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης, των αλλεργιών, του εκζέματος και είναι καλό για την εντερική υγεία.

 

Lactobacillus Plantarum
Είναι ένα προβιοτικό που διεγείρει το πεπτικό σύστημα, καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες και βοηθά το σώμα να παράγει βιταμίνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο Lactobacillus Plantarum βοηθά στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και στο έκζεμα (ατοπική δερματίτιδα). Μια μελέτη του 2014 στο περιοδικό Nutrition έδειξε ότι προστάτεψε την καρδιαγγειακή υγεία μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών με μεταβολικό σύνδρομο.

 

Lactobacillus Casei
Είναι ένα προβιοτικό που χρησιμοποιείται για την πρόληψη ή τη θεραπεία της διάρροιας. Αυτό περιλαμβάνει μολυσματική διάρροια, διάρροια ταξιδιώτη και διάρροια που σχετίζεται με αντιβιοτικά. Μπορεί επίσης να έχει κάποια επίδραση σε άλλα πεπτικά προβλήματα, όπως: κολικό, δυσκοιλιότητα, φλεγμονώδη νόσος του εντέρου και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

 

Lactobacillus paracasei
Είναι ένα είδος βακτηρίων γαλακτικού οξέος που χρησιμοποιείται συχνά στη ζύμωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Ο L. paracasei είναι παρόμοιο με άλλα στελέχη βακτηρίων Lactobacillus. Ωστόσο, κάθε στέλεχος διαφοροποιείται το ένα από το άλλο με τον τρόπο με τον οποίο ζυμώνεται και τα διαφορετικά κριτήρια που απαιτούνται για την ανάπτυξη. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στην υγεία του εντέρου.

 

Lactobacillus bulgaricus
Είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που έχει παρόμοιες ιδιότητες με άλλα είδη γαλακτοβάκιλλων. Μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά στη σχετιζόμενη με αντιβιοτικά διάρροια, στη νόσο του Κρον και στη μείωση των συμπτωμάτων της δυσκοιλιότητας. Επίσης ο Lactobacillus bulgaricus μαζί με άλλα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν σε νοητικές παθήσεις, όπως η κατάθλιψη, αν και οι περισσότερες μελέτες πάνω σε αυτό έχουν διεξαχθεί σε ζώα και απαιτούνται περισσότερες μελέτες.

 

Lactobacillus brevis
Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της διάρροιας στα παιδιά και να υποστηρίξει τη δραστηριότητα των φυσικών κυττάρων δολοφόνων (ΝΚ) σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Τα κύτταρα NK είναι ένας τύπος κυττάρων που σκοτώνουν παθογόνα, καταπολεμούν τις λοιμώξεις και σταματούν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Ο L. brevis μπορεί ακόμη και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών.

 

Lactobacillus reuteri
Μπορεί να παράγει αντιμικροβιακά μόρια. Λόγω της αντιμικροβιακής του δράσης, o L. reuteri είναι σε θέση να εμποδίζει τον αποικισμό παθογόνων μικροβίων. Ο L. reuteri μπορεί να ωφελήσει το ανοσοποιητικό σύστημα του ξενιστή. Για παράδειγμα, ορισμένα στελέχη L. reuteri μπορούν να μειώσουν την παραγωγή φλεγμονωδών κυτοκινών ενώ προάγουν την ανάπτυξη και τη λειτουργία των ρυθμιστικών Τ κυττάρων. Με την ικανότητα ενίσχυσης του εντερικού φραγμού, ο αποικισμός του L. reuteri μπορεί να μειώσει τη μικροβιακή μετατόπιση από το έντερο στους ιστούς. Η μικροβιακή μετατόπιση στο εντερικό επιθήλιο έχει υποτεθεί ως έναρξη φλεγμονής. Επομένως, φλεγμονώδεις ασθένειες μπορεί να βελτιωθούν αυξάνοντας τον αποικισμό του L. reuteri.

 

Lactobacillus salivarius
Βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα και παράγει τα δικά του αντιβιοτικά. Αυτά τα αντιβιοτικά απευθύνονται ειδικά σε παθογόνα βακτήρια που εισβάλλουν. Επίσης, δεδομένου ότι παράγει γαλακτικό οξύ, η οξύτητα βοηθά στην καταπολέμηση των κακών βακτηρίων και δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για άλλα προβιοτικά. Ο L. Salivarus βελτιώνει την πεπτική υγεία, την ανοσία και την οδοντική υγεία. Στους ανθρώπους, ο L. salivarius έχει χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και τη θεραπεία ποικίλων χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος, του καρκίνου, της ατοπικής δερματίτιδας και της δυσοσμίας του στόματος και σε πολύ περιορισμένο βαθμό, για την πρόληψη ή τη θεραπεία λοιμώξεων.

 

Lactobacillus fermentum
Βελτίωσε τη χοληστερόλη σε μια κλινική μελέτη και μείωσε τις λοιμώξεις του γαστρεντερικού και του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος σε μερικές κλινικές μελέτες σε ανθρώπους. Σε εργαστηριακές μελέτες και σε πειραματόζωα ο L. fermentum έχει φανεί ότι αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα των θρεπτικών συστατικών, μειώνει τη φλεγμονή, βοηθά στην εντερική υγεία, μειώνει το άγχος, ανακουφίζει από την προκαλούμενη από αλκοόλ ηπατική βλάβη και προστατεύει από μολύνσεις από ιούς, βακτήρια και μύκητες.

 

Lactobacillus gasseri
Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κοιλιακού λίπους και στην υποστήριξη της απώλειας βάρους και ασκεί αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις στο παχύ έντερο ευεργετικό για τη μείωση των συμπτωμάτων του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου και της ελκώδους κολίτιδας. Τα ποσοστά εξάλειψης του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού είναι σταθερά υψηλότερα σε άτομα που τους έχουν συνταγογραφηθεί αντιβιοτικά με προβιοτικά (συμπεριλαμβανομένων των Lactobacillus gasseri και Lactobacillus acidophilus) από ό, τι σε αυτούς που τους παρέχονται μόνο αντιβιοτικά.

 

Lactobacillus rhamnosus
Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη θεραπεία διαφόρων τύπων διάρροιας. Για παράδειγμα, ο L. rhamnosus μπορεί να προστατεύσει από διάρροια που σχετίζεται με αντιβιοτικά. Τα αντιβιοτικά μπορούν να διαταράξουν τη μικροβίωμα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά συμπτώματα όπως διάρροια. Ο L. rhamnosus βοηθά επίσης στην υγεία του εντέρου, καταπολεμά τον μύκητα Candida, μειώνει τη βακτηριακή ανάπτυξη και τη φλεγμονή των ούλων και αποτρέπει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, σκοτώνοντας τα επιβλαβή βακτήρια και αποκαθιστώντας τη χλωρίδα του κόλπου.

 

Bifidobacteria (γενικά)
Τα είδη bifidobacteria είναι προβιοτικά («καλά» βακτήρια) που ζουν στα έντερα. Μία από τις κύριες λειτουργίες αυτού του τύπου βακτηρίων στους ανθρώπους είναι η πέψη ινών και άλλων σύνθετων υδατανθράκων που το σώμα δεν μπορεί να αφομοιώσει μόνο του. Τα bifidobacteria βοηθούν στην παραγωγή άλλων σημαντικών χημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β και των υγιών λιπαρών οξέων. Μπορεί να βοηθήσουν σε διάρροια, δυσκοιλιότητα και άλλες εντερικές διαταραχές. Τα «καλά» βακτήρια όπως τα bifidobacteria μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση των τροφίμων, στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και στην καταπολέμηση των «κακών» οργανισμών που μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες. Τα bifidobacteria χρησιμοποιούνται συνήθως για διάρροια, δυσκοιλιότητα και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Χρησιμοποιούνται επίσης για την πρόληψη του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης. Μπορούν να μειώσουν τον δείκτη μάζας σώματος και τη χοληστερόλη αίματος σε άτομα με μεταβολικό σύνδρομο. Μπορούν να βοηθήσουν στην κατάθλιψη. Πολλές ασθένειες σχετίζονται με χαμηλό αριθμό bifidobacteria στα έντερα. Για παράδειγμα, μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με κοιλιοκάκη, παχυσαρκία, διαβήτη, αλλεργικό άσθμα και δερματίτιδα εμφανίζονται να έχουν χαμηλότερα επίπεδα bifidobacteria στο έντερό τους σε σύγκριση με υγιή άτομα.

 

Bifidobacterium lactis
Μπορεί να βελτιώσει τα γαστρεντερικά συμπτώματα λόγω των αλλαγών που δημιουργεί στην κινητικότητα του εντέρου και την υπερευαισθησία. Βοηθά στη διαχείριση του βάρους και στην ισορροπία σακχάρου του αίματος, την εντερική λειτουργία και την ανοσία (αφού το 70% του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι στο έντερο) και στην καρδιακή υγεία.

 

Bifidobacterium bifidum
Ανακουφίζει από τα συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τη φλεγμονή και βοηθά κατά του εκζέματος των βρεφών (στη μελέτη για το έκζεμα, η οποία δημοσιεύθηκε το 2010 στο Pediatric Allergy and Immunology, δόθηκε B. bifidum σε εγκύους με ιστορικό εκζέματος μερικές εβδομάδες πριν τη γέννα και μετά τη γέννα χορηγείτο για 6 μήνες στα βρέφη B. bifidum).

 

Bifidobacterium breve
Είναι περισσότερο γνωστό για τα προβιοτικά οφέλη του σε βρέφη και μικρά παιδιά. Αν και βρίσκεται στο έντερο των ενηλίκων, οι πληθυσμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι στα βρέφη. Το B. breve έχει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο τα βρέφη διασπούν το μητρικό γάλα. Για τους ενήλικες, ένα από τα σημαντικότερα οφέλη του B. breve είναι η ικανότητά του να βελτιώνει την υγεία του δέρματος. Ειδικά τα παιδιά μπορεί να επωφεληθούν από τα αντιαλλεργικά οφέλη του B. breve (έκζεμα, άσθμα). Μειώνει τη λιπώδη μάζα σε ενήλικες επιρρεπείς στην παχυσαρκία. Είναι ευεργετικό στη μείωση της δυσκοιλιότητας και της διάρροιας, ιδιαίτερα στα παιδιά.

 

Bifidobacterium infantis
Είναι ένα βακτήριο που παράγει γαλακτικό οξύ και παρέχει πολλά οφέλη σε νεογέννητα βρέφη καθώς και σε ενήλικες. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου. Εάν έχετε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κοιλιακού πόνου. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των αερίων και του φουσκώματος. Μπορεί να μειώσει επίσης τα επίπεδα φλεγμονής σε ασθενείς με ελκώδη κολίτιδα, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και ψωρίαση.

 

Bifidobacterium longum
Είναι ένα προβιοτικό που είναι αποτελεσματικό στην ανακούφιση γαστρεντερικών, ανοσολογικών και μολυσματικών ασθενειών. Οι επιδράσεις του αποδίδονται στην ικανότητά του να σταθεροποιεί το μικροβίωμα του εντέρου και να βελτιώνει το εντερικό περιβάλλον. Το B. Longum έχει συσχετιστεί με τα ακόλουθα οφέλη: ενισχυμένη διάθεση, εκκαθάριση ισταμίνης από το έντερο, εκκαθάριση αμμωνίας από το έντερο, παραγωγή βουτυρικού και λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας.

Το καλάθι σας είναι άδειο. X